23/04/2019 12:01:49

Μέρκελ σε... άμυνα: Οι αποφάσεις στη διάρκεια της κρίσης λαμβάνονταν με γνώμονα την αλληλεγγύη

Μέρκελ σε... άμυνα: Οι αποφάσεις στη διάρκεια της κρίσης λαμβάνονταν με γνώμονα την αλληλεγγύη - Media
 
Η γερμανική κυβέρνηση ελάμβανε τις αποφάσεις σε σχέση με την Ευρωζώνη με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει, δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιταλό Πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του μεταβατικού Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενου υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ότι κατά το παρελθόν η Γερμανία έκανε λάθη και δεν επιτρέπεται πλέον να υπαγορεύει στις άλλες χώρες την κατεύθυνση, η κυρία Μέρκελ ανέφερε: «Υπήρχε μια τρόικα, η οποία ξανά και ξανά προσδιόριζε τους όρους. Υπάρχουν και υπήρχαν και κατά το παρελθόν στις αποχρώσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων κατ΄επανάληψη διαφορετικές απόψεις, αλλά πάντα βρίσκαμε έναν κοινό δρόμο, ο οποίος και εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Γερμανίας, αλλά και καθιστούσε εφικτή την αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Και έτσι θα είναι και στο μέλλον. Έχουμε για αυτό σαφείς αρχές στη βάση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και αυτή τη στάση θα τηρήσουμε. Το θέμα τώρα όμως είναι να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και να προωθήσουμε καινοτομίες και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε και από κοινού».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.