search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:45
MENU CLOSE

«Βόμβα» στις ΗΠΑ: Διώξεις κατά 13 Ρώσων για εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016

16.02.2018 18:35
«Βόμβα» στις ΗΠΑ: Διώξεις κατά 13 Ρώσων για εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016 - Media
 
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση δίωξης εις βάρος 13 Ρώσων πολιτών για την υπόθεση που διερευνά το FBI.
 
Tην ανακοίνωση της άσκησης διώξεων έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής της έρευνας Ρόμπερτ Μιούλερ, ενώ όπως έγινε γνωστό, τρεις από τους κατηγορούμενους διώκονται για συνωμοσία και πέντε για κλοπή ταυτότητας.
 
Παράλληλα, στην υπόθεση εμπλέκονται και τρεις ρωσικές εταιρείες, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν συστήματα υπολογιστών στις ΗΠΑ για να κρύψουν τις ταυτότητές τους.
 
Η δικογραφία αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι παρίσταναν τους πολίτες των ΗΠΑ, και χρησιμοποιούσαν social media και άλλες ιστοσελίδες, προκειμένου να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πολιτών της χώρας, με στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ και το Κρεμλίνο έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.
 
Πληροφορίες: BBC
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:45