21/01/2019 15:05:23

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Να σέβεστε

Απάντηση του ΥΠΕΞ σε δημοσίευμα για βλάβη στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - Media

 

Σε αυστηρούς τόνους απάντησε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στον Τούρκο ομόλογό του, για τα προκλητικά σχόλια που έκανε για τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεννηματάς τόνισε ότι «η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί. Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.