search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:27
MENU CLOSE

«Πόλεμος» Avaaz-Monsanto – Ένταλμα για να παραδοθούν όλα τα e-mail χρηστών της πλατφόρμας

17.02.2018 10:42
«Πόλεμος» Avaaz-Monsanto - Ένταλμα για να παραδοθούν όλα τα e-mail χρηστών της πλατφόρμας - Media
 
H ακτιβιστική πλατφόρμα Avaaz με κείμενό της γνωστοποιεί πως η εταιρεία Monsanto, με δικαστικό ένταλμα, ζητάει την παράδοση όλων των προσωπικών emails, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχει η πλατφόρμα για τη Monsanto, ακόμη και τα ονόματα και email των μελών του Avaaz που έχουν υπογράψει εκστρατείες κατά της εταιρείας.
 
Η Monsanto, μέσω της γενετικής τροποποίησης σπόρων, μετατράπηκε σε ένα γίγαντας της παγκόσμιας αγοράς στο χώρο της αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας και στη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στο εμπόριο μεταλλαγμένων σπόρων. Έχει κατηγορηθεί για προϊόντα υψηλής τοξικότητας και κυρίως για το ζιζανιοκτόνο Roundup, το οποίο σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές έρευνες είναι καρκινογόνο.
 
Η ακτιβιστική πλατφόρμα Avaaz, που έχει πραγματοποιήσει πολλές εκστρατείες ενάντια στη Monsanto, αναφέρει στο σχετικό κείμενο: «Μόλις μας έσκασε δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων απ’ τη Monsanto. Μας δίνει ελάχιστες μέρες για να απαντήσουμε και μας “διατάζει” να παραδώσουμε όλα τα προσωπικά email, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχουμε για τη Monsanto, ακόμη και τα ονόματα και email των μελών του Avaaz που έχουν υπογράψει εκστρατείες για τη Monsanto!!
 
Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό 50 δισ. δολαρίων, διαβόητο για τα βαριά νομικά του όπλα, όπως αυτό. Διαθέτουν απεριόριστους πόρους. Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, ούτε θέλουμε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά. Γι’ αυτό θα παλέψουμε. Γιατί μπορεί η Monsanto να έχει τα λεφτά για να εκφοβίζει, αλλά το Avaaz έχει τεράστια συλλογική δύναμη και τα μέλη μας απλώς δεν τη φοβούνται. Η προθεσμία για να απαντήσουμε στο ένταλμα λήγει σε λίγες μέρες -στήριξε για υπερασπιστούμε το κίνημά μας και να στείλουμε στη Monsanto ένα μήνυμα: Κάθε φορά που μας επιτίθεται, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς».
 
«Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό το ένταλμα από μόνος του θα είναι δαπανηρός και ίσως είναι μόνο η αρχή», αναφέρει η ομάδα του Avaaz και συνεχίζει: «Δεν γνωρίζουμε το σχέδιο της Monsanto, αλλά ξέρουμε το λόγο που μας επιτίθεται: Το Avaaz έχει κατατροπώσει τη Monsanto επανειλημμένα σε τεράστιες νομοθετικές μάχες — όπως μπλοκάροντας την ανανέωση της πολυετούς άδειας κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, βασικού θεμελίου της χημικής αυτοκρατορίας της. Κερδίζουμε. Γι’ αυτό κι αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.
 
Το ένταλμα αναφέρει ότι η Monsanto θέλει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα για να αντικρούσει συλλογικές προσφυγές εναντίον της, σύμφωνα με τις οποίες η γλυφοσάτη προκάλεσε καρκίνο σε ανθρώπους. Σου φαίνεται παρανοϊκό; Όχι μόνο σ’ εσένα… Παρόλα αυτά έχει πάρει την έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου, γι’ αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθεια των καλύτερων δικηγόρων. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες απ’ τη Monsanto. Το ότι μπορούμε όντως να τη νικήσουμε δείχνει πόσο αληθινή είναι η συλλογική δύναμη αυτού του κινήματος. Αν παραμείνουμε όλοι και όλες ενωμένοι, με αισιοδοξία και θάρρος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ πραγματικά να αλλάξουμε τον κόσμο!».
 
Πηγή: tvxs.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03