17/02/2020 03:54:13

Δένδιας για Novartis: Στόχος της κυβέρνησης είναι η λάσπη στον ανεμιστήρα

Δένδιας: Σχέδιο 24ωρης παρακολούθησης του βόρειου Αιγαίου με κάμερες - Media

"Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να αφήσει απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη από κάθε είδους υποδείξεις και καθοδηγήσεις, ώστε να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση Novartis", τονίζει ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτηρίζει ως "εξαιρετικά προβληματική στο περιεχόμενό της από νομική άποψη" την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς όπως σημειώνει, "ούτε αδικήματα περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "κύριος στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά "η λάσπη στον ανεμιστήρα" και η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της, με στόχο επίσης το μικροκομματικό όφελος και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει".

Κατηγορεί την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο θέμα της πΓΔΜ, λέγοντας ότι ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις "με υποχωρήσεις στο ζήτημα της ονομασίας από την πλευρά της και μπήκε σε αυτή τη συζήτηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαλοιφή των αλυτρωτικών επιδιώξεων, με ρητές δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά".

Ο κ. Δένδιας εκφράζει την πεποίθηση ότι μια κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη "μπορεί να ενώσει και πάλι τους Έλληνες", ενώ υπογραμμίζει ότι καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια "δεν πρόκειται να υπάρξει, από τη στιγμή που η ίδια κυβέρνηση έχει υπογράψει και ένα άτυπο αλλά υπαρκτό τέταρτο μνημόνιο με  επαχθή  μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας της"

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.