search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Από το μπουρλέσκ στην δισκογραφία – Πρώτη μουσική απόπειρα της Ντίτα φον Τίιζ

18.02.2018 08:15
Από το μπουρλέσκ στην δισκογραφία - Πρώτη μουσική απόπειρα της Ντίτα φον Τίιζ  - Media
 
Την Ντίτα φον Τίιζ την ξέρουμε ως χορεύτρια του μπουρλέσκ, ως μοντέλο, ως ντιζάινερ μόδας. Και ως τραγουδίστρια. Σήμερα, Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, κυκλοφορεί το πρώτο σόλο μουσικό της άλμπουμ.
 
Τη φον Τίιζ – πραγματικό όνομα, Χίδερ Σουίτ – τη μάθαμε ως στριπτιζέζ το 1992. Έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του μπουρλέσκ (ήταν guest star στο CSI, ως burlesque performer). Στην επαγγελματική της διαδρομή, βάδισε στην πασαρέλα για οίκους όπως οι Marc Jacobs και Louis Vuitton. Σχεδίασε πολλές κολεξιόν. Εμφανίστηκε σε σιγκλάκια: με τους Monarchy στο «Disintegration» το 2013, με τους Die Antwoord στο «Gucci Coochie» το 2016.
 
Τώρα, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Σεμπαστιέν Τελιέ έγραψε και ανάλαβε παραγωγός του πρώτου της σόλο LP (με δέκα τραγούδια). Η Ντίτα περιγράφει το άλμπουμ ως «εγώ, με λιγότερο μέικαπ» και δίνει έμφαση «στην τρωτότητα που έρχεται σε αντίθεση με τη (δική της) εικόνα στη σκηνή, εικόνα μιας σίγουρης και λαμπερής γυναίκας».
 
«Ποτέ δεν θα τολμούσα να πω τέτοια πράγματα στην πραγματική ζωή, κι αν ποτέ αισθανόμουν να κάνω τέτοιες δηλώσεις αγάπης, μάλλον θα συγκρατιόμουν αμέσως» εξομολογήθηκε, στο The Rolling Stone.
 
Είπε ότι αυτή η καινούργια της προσπάθεια είναι έξω από τη «ζώνη άνεσης» για την ίδια: «Έχω ηχογραφήσει τη φωνή μου για σάουντρακ του μπουρλέσκ για τις ανάγκες των show μου, αλλά νομίζω ότι αυτό εδώ είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Με την μπουρλέσκ μουσική μου σκέφτομαι την εικόνα της περφόρμανς, και τα πάντα είναι για το γκλάμουρ, τη φαντασία και το θέατρο. Αυτό το άλμπουμ έρχεται από έναν πιο ευάλωτο χώρο και, τελικά, θεωρώ ότι είναι ένα άλμπουμ του Σεμπαστιέν Τελιέ. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι ένα ντουέτο των δυο μας, γιατί, για μένα, είναι λίγο σαν να ζω μια φαντασία Σερζ Γκενσμπούρ-Μπριζίτ Μπαρντό».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:12