search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:56
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Στα μεγάλα εθνικά θέματα έχουμε δύο κυβερνήσεις

18.02.2018 08:41
Δήλωση σοκ Χατζηδάκη: Η ΔΕΗ τη βγάζει δεν τη βγάζει... - Media

Για διγλωσσία κατηγόρησε την κυβέρνηση στα μεγάλα εθνικά θέματα με την Τουρκία και τα Σκόπια ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, έχουμε δυο κυβερνήσεις με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές. 

Χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, είπε ότι από τη μία έχουμε τον κ. Καμμένο με τις στολές παραλλαγής και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με κατευναστική πολιτική.

Αυτά που κάνει το κόμμα των ΑΝΕΛ με τις στολές παραλλαγής είναι ψευτοπαλληκαρισμοί ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο λιμενικό, όπου ζήτησε αυτοσυγκράτηση και την επόμενη μέρα ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ελλάδα δε θα αντιδράσει ειρηνικά σε παρόμοια πρόκληση.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μόναχο, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ο προεδρος της ΝΔ ειπε αυτά που λέει και στην Ελλάδα, χωρίς κορώνες και φωνές. Έθεσε το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της αποφυγής των περιττών εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ΝΔ προσπαθεί να εργαστεί και στο Εξωτερικό για την Ελλάδα και σημείωσε ότι οι συναντήσεις του κ. Μητσοτακη με τον αυστριακό καγκελάριο Κουρτς, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO Στόλτενμπεργκ, δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπολογίσιμη και στο Εξωτερικό και λαμβάνεται υπόψη ο λόγος και ο ρόλος της.

Αναφερόμενος τέλος στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος τίναξε την επίσκεψη στον αέρα με τις δηλώσεις του, η ελληνική κυβέρνηση μίλησε για επιτυχία και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι γίνεται στο Αιγαίο και την Κύπρο. 

Πηγή: skai.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54