search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:44
MENU CLOSE

Ανατριχίλα στη Βουλγαρία: Πορεία εις μνήμην του φιλοναζί Χρίστο Λούκοφ (Photo, Video)

18.02.2018 11:27
Βουλγαρία: «Λουκέτο» σε νυχτερινά κλαμπ και ντίσκο για δύο εβδομάδες λόγω κορωνοϊού - Media
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο μια πορεία μερικών εκατοντάδων ακροδεξιών στη μνήμη του φιλοναζιστή Βούλγαρου στρατηγού και υπουργού Πολέμου Χρίστο Λούκοφ.
 
Η πορεία με αναμένους πυρσούς πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Σόφια, παρά τις εκκλήσεις των μεγαλύτερων κομμάτων της Βουλγαρίας, της αμερικανικής πρεσβείας και πολλών εβραϊκών οργανώσεων να μην επιτραπεί.

“Αυτή η διαδήλωση της αυθεντικής μισαλλοδοξίας προς τους άλλους έγινε σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα αφότου ολόκληρος ο κόσμος τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος” τόνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. Οποιαδήποτε πράξη εξυμνεί τη ναζιστική ιδεολογία είναι “απολύτως απαράδεκτη”, πρόσθεσε.
 
“Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μια ξεκάθαρη επισήμανση για εμάς ως κοινωνία και ως Ευρωπαίους που δεν έχουμε ξεχάσει τα δεινά του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ότι δεν αρκεί απλώς να θυμόμαστε τα τραγικά γεγονότα”, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Οι ακροδεξιοί –που αυτοαποκαλούνται “Βούλγαροι εθνικιστές” και με τους οποίους συντάχθηκαν αρκετοί νεοναζί και αντισημιτικές ομάδες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες– πραγματοποίησαν πορεία για να τιμήσουν τον στρατηγό Χρίστο Λούκοφ, τον φιλοναζιστή επικεφαλής της Ένωσης Βουλγαρικών Εθνικών Λεγεώνων κατά την περίοδο του πολέμου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Πηγή video: Russia Today
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50