search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:16
MENU CLOSE

Στους δρόμους οι Αμερικάνοι κατά των όπλων, μετά το μακελειό στο λύκειο της Φλόριντα

18.02.2018 16:27
Στους δρόμους οι Αμερικάνοι κατά των όπλων, μετά το μακελειό στο λύκειο της Φλόριντα  - Media

 

Εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα, λίγες ημέρες μετά το μακελειό σε σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 14 ήταν μαθητές.

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιοχής, ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, με πολλούς συμμαθητές των νεκρών να δίνουν το «παρών».

«Είμαι εδώ γιατί φοβάμαι να πάω σχολείο. Είμαι εδώ γιατί αυτό συνέβη δίπλα μου και ξέρω πολλά θύματα. Φτάνει πια» λέει η 17χρονη Χάνα Κοέν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του NBC, αν οι μαθητές νιώθουν πως είναι σχεδόν φυσιολογικά τέτοια γεγονότα σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, η πλειονότητά τους απάντησε θετικά.

Μία εκ των μαθητριών που τραυματίστηκε στο μακελειό μίλησε με δάκρυα στα μάτια.

«Θέλω ο κόσμος να ξέρει πως πρέπει να βελτιώσουμε τα συστήματα ασφαλείας και να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί. Γιατί το βλέπεις στις ειδήσεις και λες αυτό δεν είναι το παιδί μου άρα δεν είναι προβλημά μου. Αν όμως μια μέρα είναι το παιδί σας; Αν το δικό σας παιδί πυροβοληθεί από κάποιον; Τότε θα νοιαστείτε; Τότε θα πείτε πως κάτι πρέπει να γίνει; Ή απλά θα το αναβάλλουμε ώστε να σκοτώνονται όλο και περισσότερα παιδιά» λέει η Αλέξις Γκέντρον.

Διαμαρτυρία για…Όσκαρ στο Μαϊάμι

Την ίδια ώρα, η διάσημη πλατφόρμα αιτήσεων avaaz πραγματοποίησε πρωτότυπη διαμαρτυρία στο Μαϊάμι κατά του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή της πολιτείας, Μάρκο Ρούμπιο.

Με έμπνευση από την ταινία “Three billboards outside Ebbing, Missouri” οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας τοποθέτησαν τρεις πινακίδες στις οποίες έγραφαν: «Σφαγή στο σχολείο και ακόμη δεν υπάρχει έλεγχος οπλοκατοχής. Πως και έτσι, Μάρκο Ρούμπιο;».

Και οι εκθέσεις όπλων συνεχίζονται

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, η εικόνα των δύο εκθέσεων όπλων στη Φλόριντα σε πολύ κοντινή απόσταση.

Λίγες μέρες μετά την τραγωδία, κόσμος συνωστίζεται για να δει από κοντά και να αγοράσει όπλα.

Τα AR-15, όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης του μακελειού, είναι από τα πιο δημοφιλή σε αυτές τις εκθέσεις.

Οι λάτρεις των όπλων επιμένουν πως μία νομοθεσία για έλεγχο της οπλοκατοχής δεν θα σταματήσει την παράλογη βία.

Και το debate στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζεται…

 

Πηγή: euronews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:16