search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:32
MENU CLOSE

Συνεδριάζει το Eurogroup – Οι εκκρεμότητες και η δόση

18.02.2018 17:06
Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες: Εφικτή η τεχνική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών μέσα στον Μάιο - Media

 

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup, στις Βρυξέλλες, για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη δόση για την Ελλάδα, στον απόηχο αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης «η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Την περασμένη Πέμπτη αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει πως η εκταμίευση θα αποφασιστεί σύντομα, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα εξαιτίας των τριών ζητημάτων που παραμένουν ανοικτά.  

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν την πώληση του ΔΕΣΦΑ, το θέμα του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Για τα τρία αυτά ζητήματα θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τους θεσμούς, προκειμένου να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία της εκταμίευσης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31