search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:07
MENU CLOSE

Πάρτι της ΑΕΚ με… διοργανωτή τον Βράνιες – Διέλυσε (4-0) την Ξάνθη

18.02.2018 17:20
Πάρτι της ΑΕΚ με… διοργανωτή τον Βράνιες - Διέλυσε (4-0) την Ξάνθη  - Media

 

«Πολυβόλο» η ΑΕΚ, μυθικός Βράνιες! 

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί κόντρα στην Ξάνθη και την διέλυσαν με 4-0, με τον Όγκνιεν Βράνιες να κάνει χατ-τρικ μέσα σε 28 λεπτά! Ο Μπακασέτας το άλλο τέρμα του θριάμβου της Ένωσης (44’), η οποία παραμένει αήττητη για 24 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και στο… κυνήγι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ! 

Οφσάιντ το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο 5ο λεπτό, ωστόσο δευτερόλεπτα νωρίτερα δεν της είχε δοθεί πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Λιβάγια από τον Μελιόπουλο, ενώ «φωνάζει για ακόμη ένα στο 2’ σε ακόμη ένα μαρκάρισμα του Μελιόπουλου στον Λάζαρο! 

Εξαιρετική εμφάνιση για την ΑΕΚ που σκόραρε και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο κατέβασε… ταχύτητα ενόψει της ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου, με τον Μανόλο Χιμένεθ από την μεριά του να δίνει ανάσες σε Λάζαρο, Μπακασέτα και Σιμόες. 

Πρώτος κεντρικός αμυντικός στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που πετυχαίνει χατ-τρικ ο Βράνιες. Τελευταίος κιτρινόμαυρος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει τρία τέρματα στο ίδιο ματς ήταν ο Λυμπερόπουλος στις 15 Απριλίου του 2007 κόντρα στο Αιγάλεω, ενώ ο Ντράγκαν Τσίριτς στις 17 Οκτωβρίου 1999 στο ΑΕΚ-Ηρακλής 3-2 ήταν ο τελευταίος ξένος παίκτης της Ένωσης που το είχε καταφέρει αυτό. 

Παραμένει στη δεύτερη θέση (50 βαθμούς) και στο -2 από τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ, η οποία την ερχόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται στην έδρα του Ατρόμητου. Έμεινε στους 29 βαθμούς και την 6η θέση η Ξάνθη, η οποία υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης την 23η αγωνιστική. 

Έτσι ξεκίνησαν

Φουλ επιθετικό σχήμα από τον Μανόλο Χιμένεθ, με διάταξη 4-2-3-1, η οποία όταν επιτιθόταν η ΑΕΚ γινόταν 4-2-4. Ο Τσιντώντας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ στην τετράδα της άμυνας. Μοράν και Σιμόες το δίδυμο στα χαφ, έχοντας μπροστά τους στην μεσοεπιθετική τριάδα τους Λάζαρο, Λιβάγια και Μπακασέτα. Μοναδικός προωθημένος ο Αραούχο. 

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε και η Ξάνθη. Ο Ζίφκοβιτς ήταν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Μελιόπουλο, Κασάδο στην άμυνα. Ντε Λούκας και Καμαρά οι μέσοι, με τους Σιλά, Τζουρίτσκοβιτς και Μπρίτο πίσω από τον Γέντρισεκ. 

Το ματς

Με τα… μπούνια μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα έκανε… μαζικές επιθέσεις, οι επιθετικοί της μπούκαραν συνεχώς στην περιοχή και δημιουργούσαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 2ο λεπτό ο Λάζαρος μπήκε στην περιοχή και έπεσε μετά το μαρκάρισμα του Μελιόπουλου ζητώντας πέναλτι με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε» σε μια δύσκολη φάση που δεν φάνηκε ξεκάθαρα από το ριπλέι αν υπάρχει παράβαση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Λιβάγια, με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει λανθασμένα φάουλ εκτός περιοχής! Από την εκτέλεσή του, ο Τσιγκρίνσκι έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στον Βράνιες και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. 

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει, επισκεπτόταν ολοένα και συχνότερα την περιοχή της Ξάνθης και το δεύτερο γκολ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου. Και ήρθε στο 19ο λεπτό όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Βράνιες ξεχάστηκε από τους αντιπάλους του και με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς (2-0). Το… νερό είχε μπει στ’ αυλάκι, η ΑΕΚ είχε κάνει τη δουλειά της αλλά δεν έδειχνε διατεθειμένη να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Και στο 33ο λεπτό χτύπησε με τον… συνήθη ύποπτο! Μετά από σέντρα του Μπακασέτα, ο Τσιγκρίνσκι δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, η οποία έφτασε στο ύψος του δευτέρου δοκαριού και ο Βράνιες με κεφαλιά νίκησε για τρίτη φορά τον Ζίφκοβιτς, πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του (3-0). 

Οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν καθαρίσει το ματς, ο Βράνιες είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών και με την παρουσία της μπασκετικής ΑΕΚ στο γήπεδο, το κλίμα ήταν αν μη τι άλλο πανηγυρικό. Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική, έπαιζε φοβερό ποδόσφαιρο και έφτασε και σε τέταρτο γκολ πριν την ανάπαυλα. Όχι ο Βράνιες δεν σκόραρε ξανά αλλά ο Μπακασέτας ήταν αυτός που έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Μετά από φοβερή κούρσα του Γκάλο και σέντρα πάρε-βάλε, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε άψογη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ζίφκοβιτς για το 4-0 (44’). 

Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο πρώτο. Η Ξάνθη προσπάθησε μεν να ισορροπήσει αλλά πέραν ενός σουτ του Μπρίτο στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου δεν έκανε τίποτα άλλο! Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη και στην επανάληψη, δεν σταματούσε να πιέζει στο κέντρο και να κλέβει μπάλες, βγαίνοντας διαρκώς σε αντεπιθέσεις αλλά οι παίκτες της δεν ήταν τόσο σοβαροί στις τελικές τους επιλογές. 

Ο Χιμένεθ από την μεριά του έκανε γρήγορα γρήγορα τις τρεις αλλαγές του, δίνοντας ανάσες σε Μπακασέτα, Σιμόες και Λάζαρο ενόψει της ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου την ερχόμενη Πέμππτη, ενώ έδωσε ρυθμό σε Γιακουμάκη, Κλωναρίδη και Αϊντάρεβιτς. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαζαν διάθεση και έφτιαχναν ευκαιρίες αλλά αν μη τι άλλο ήταν πιο χαλαροί, έχοντας στο μυαλό τους και το ματς με τους Ουκρανούς αλλά και το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος. Ο Λιβάγια λίγο έλειψε να χριστεί και αυτός σκόρερ στο 80ο λεπτό αλλά ο Ζίφκοβιτς δεν του το επέτρεψε στην τελευταία καλή φάση του αγώνα. 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65’ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Λάζαρος (70’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μπακασέτας (59’ Κλωναρίδης), Αραούχο. 

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο (46’ Μεχία), Καμαρά (80’ Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Σιλά, Τζουρίτσκοβιτς (59’ Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ. 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15