search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:59
MENU CLOSE

Καθαρά Δευτέρα: Πως θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

19.02.2018 07:53
«Χρυσάφι» φέτος η λαγάνα - Ακριβότερη έως και 50% για τους Θεσσαλονικείς - Media

 

Ανοιχτά θα είναι τα περισσότερα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη έως το μεσημέρι σήμερα οπως και στην Βαρβάκειο τα μαγαζιά θα μείνουν συνεχώς μέχρι το μεσημέρι ώστε να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.

Ανοιχτά θα είναι όμως σήμερα Καθαρά Δευτέρα και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με ανακοίνωση προς τις ομοσπονδίες και τα μέλη της, σημειώνει ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία εάν η επιχείρησή του θα λειτουργήσει ή όχι. Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.

Σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ, να σημειωθεί ότι οι μεγάλες αλυσίδες δεν κρατούν ενιαία στάση. Κάποιες αλυσίδες θα κλείσουν όλα τους τα καταστήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά κάποιες άλλες επιλέγουν να λειτουργήσουν κάποια αποκεντρωμένα καταστήματα, έξω από πόλεις, κυρίως στην Αττική και επαρχιακές πόλεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:59