search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:05
MENU CLOSE

Tο Eurogrοup θα στηρίξει Λούις ντε Γκίντος για την αντιπροεδρία της ΕKT

19.02.2018 18:31
Tο Eurogrοup θα στηρίξει Λούις ντε Γκίντος για την αντιπροεδρία της ΕKT          - Media

 

Tο Eurogrοup συμφώνησε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η σύσταση του Eurogroup για την υποψηφιότητα ντε Γκίντος προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετηθεί τυπικά από το αυριανό Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin). Στη συνέχεια θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Η τελική απόφαση αναμένεται να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας και 23ης Μαρτίου.

Ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιουνίου του 2018, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο αντιπρόεδρο, τον Πορτογάλο Βίτορ Κονστάνσιο. Η θητεία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ είναι οκταετής και μη ανανεώσιμη.

O Λούις ντε Γκίντος, δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, μέσα στις επόμενες ημέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:05