search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:44
MENU CLOSE

Ερευνητές διώκονται για την ωμότητα των πειραμάτων που έκαναν σε πιθήκους (Σκληρό video)

20.02.2018 11:52
Ερευνητές διώκονται για την ωμότητα των πειραμάτων που έκαναν σε πιθήκους (Σκληρό video) - Media

 

 Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα Tρίτη ότι θα ασκηθούν διώξεις εναντίον τριών ερευνητών του γνωστού ινστιτούτου Max-Planck επειδή επέδειξαν ιδιαίτερη ωμότητα στη διάρκεια πειραμάτων που έκαναν στον εγκέφαλο πιθήκων.

Οι τρεις ειδικοί της βιολογικής κυβερνητικής εργαστηρίου στην πόλη Τίμπινγκεν κατηγορούνται ότι παρέτειναν περισσότερο από όσο θα έπρεπε τα πειράματά τους με αποτέλεσμα να «προκαλέσουν στα ζώα πόνο που διήρκησε για μεγάλο διάστημα», αναφέρει η εισαγγελία της περιοχής σε ανακοίνωσή της.

Οι ερευνητές, αν καταδικαστούν, κινδυνεύουν με πρόστιμο, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Βάσει μάλιστα του ποινικού κώδικα της Γερμανίας η κακομεταχείριση ζώων επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών ανάλογα με τη σοβαρότητα των γεγονότων.

Σε αυτή την περίπτωση τα πειράματα στους πιθήκους είχαν λάβει την έγκριση των αρχών, υπό τον όρο όμως ότι θα σταματούσαν στην περίπτωση που γινόταν εμφανές ότι τα ζώα υποφέρουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43