search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:21
MENU CLOSE

«Η φιλοσοφία ενός γάτου» κάνει πρεμιέρα στον τεχνοχώρο CARTEL

20.02.2018 12:00
«Η φιλοσοφία ενός γάτου» κάνει πρεμιέρα στον τεχνοχώρο CARTEL  - Media

 

«Η φιλοσοφία ενός γάτου», θεατρικό έργο βασισμένο στο πεζογράφημα του Μπάμπη Άννινου «Ο γάτος της γειτόνισσας» (1884), κάνει πρεμιέρα στον τεχνοχώρο CARTEL – Σκηνή Μηνάς Χατζησάββας, στις 22 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Σωτηρίας Κολόζου.

Ένας γάτος, από «καλή οικογένεια», αλλά αγνώστου πατρός, γεννιέται σε μια πόλη με τις καλύτερες ευχές όλων. Μεγαλώνοντας, όμως, ξεφεύγει με τις αταξίες του από το πρότυπο «της καλής κοινωνίας», σε βαθμό να κατηγορείται και να τιμωρείται για εγκληματικές πράξεις τις οποίες θα ήταν παράλογο να έχει διαπράξει.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσέγγιση του κοινωνικού παραλόγου στην αναζήτηση ενός «αποδιοπομπαίου τράγου» για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας τα οποία συχνά προκαλούμε οι ίδιοι.

Κατήγορος και κατηγορούμενος, θύτης και θύμα, κακό και καλό, μαύρο και άσπρο, κωμωδία και τραγικό. Στοιχεία που εναλλάσσονται στην Ιστορία αλλά και στην καθημερινότητά μας. Αντιφατικά στοιχεία, τα οποία ενυπάρχουν στην ανθρώπινη φύση και αρνούμαστε να τα αποδεχτούμε, σκοντάφτοντας συνεχώς στη συνεχή αυτοπαγίδευση. Στο έργο παίζουν οι Ανδριάνα Αργυροκαστρίτη, Βασίλης Ιερωνυμάκης, Σωτηρία Κολόζου, Κωνσταντίνα Μακρή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20