search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:46
MENU CLOSE

Έχετε συναισθηματική φόρτιση; Για να ξεθυμάνετε, ακούστε… heavy metal (Video)

20.02.2018 15:33
Γερμανία: Εκδρομή γηροκομείου σε φεστιβάλ heavy metal - Στα 95 η μεγαλύτερη της παρέας - Media

 

Μπορεί να μοιάζει αντιφατικό, ωστόσο, φαίνεται ότι το καλύτερο γιατρικό για να καθαρθείτε από αρνητικά συναισθήματα και στρες δεν είναι άλλο από μια καλή δόση της πιο ακραίας και επιθετικής μουσικής που μπορείτε να ακούσετε, του heavy metal!

Δύο διαφορετικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2015 και το 2018 έδειξαν ότι άτομα που είχαν μια σχετική εξοικείωση με το μουσικό αυτό είδος και τα οποία βίωναν έντονα αρνητικά συναισθήματα (φόβο, ανησυχία, στρες) έμοιαζαν να απαλλάσονται από τα συναισθήματα αυτά ακούγωντας για μόλις δέκα λεπτά την αγαπημένη τους μουσική.

Μάλιστα, η δεύτερη έρευνα απέδειξε κάτι ακόμα πιο σημαντικό: το heavy metal, πέρα από την επίδρασή του στην ψυχολογία, λειτουργεί και ως κοινωνικός σύνδεσμός και βοηθά άτομα που δέχονται ψυχολογική πίεση ή ακόμα και bullying από το περιβάλλον τους, όχι μόνο να απαλύνουν τον πόνο από την πίεση αυτή, αλλά και να δημιουργήσουν κοινότητες υποστήριξης οι οποίες, τελικά, βοηθούν στην ισχυροποίηση του χαρακτήρα και αποτρέπουν ψυχολογικές διαταραχές.

Αυτά, για όσους ισχυρίζονται ότι το heavy metal είναι απλώς κατάλληλο για… πονοκεφάλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45