search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Σαμαράς: Δεν ήρθα να απολογηθώ, αλλά να καταγγείλω

21.02.2018 18:44
Σαμαράς: Δεν ήρθα να απολογηθώ, αλλά να καταγγείλω - Media

 

Με τη φράση «Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω» άρχισε την ομιλία του στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε «αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε που βρισκόμαστε;» και πρόσθεσε ότι «μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, «όταν εμείς ψηφίζαμε μέτρα με τα οποία περιορίστηκε δραστικότατα η διαφθορά στο φάρμακο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε αυτά τα μέτρα και στήριζε ανοιχτά τους φαρμακοβιομήχανους», και προσέθεσε ότι «ο Φρουζής αποκάλεσε ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής μου για το φάρμακο. Δίπλα του καθόταν ο κ.Ξανθός».

Υποστήριξε, δε, ότι «όλα τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι εμείς χτυπήσαμε τη διαφθορά στο φάρμακο και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε πλάτες» και επισήμανε ότι ενώ το 2014 η Novartis είχε ζημιές, το 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσίασε κέρδη.

Όσον αφορά στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, o κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα τους ενόχους εσείς οι ίδιοι». Σημείωσε, δε, ότι «ο προστατευόμενος μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει καταθέτει τέσσερις φορές χωρίς να πει τίποτα για μένα. Και ξαφνικά θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «τον κ. Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά. Τον έχω δει δυο φορές μπροστά σε κάμερες. Εσείς για πείτε μου πόσες φορές τον έχετε συναντήσει; Στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει το όνομά μου» και κατ’ αυτό τον τρόπο απάντησε και στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος είχε διερωτηθεί γιατί ο πρώην πρωθυπουργός δεν μήνυσε και το FBI προσθέτοντας ότι «εσείς και η κυρία Τουλουπάκη προσπαθήσατε να με εμπλέξετε. Με μόνο κίνητρο να σπιλώσετε πρόσωπα».

«Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τη μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους», λέγοντας μάλιστα, ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων έρχονταν έτοιμες σε στικάκια.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τα Σκόπια, γιατί ένας απλός πολίτης δικάστηκε με ανώνυμους και απόντες μάρτυρες. Μα σε όλα ευθυγραμμίζεστε με τα Σκόπια;».

«Θα πάω μέχρι το τέλος» είπε ο κ. Σαμαράς μιλώντας για «πραξικόπημα» και «πολιτική αλητεία» και λέγοντας ότι στόχος της μήνυσής του είναι να καθαρίσει το όνομά του. «Εμένα οι λογαριασμοί μου θ’ανοίξουν. Θα ζητήσω ο ίδιος ν’ανοίξουν. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές», είπε χαρακτηριστικά, αλλά αναρωτήθηκε αν άλλοι θα κρυφτούν πίσω από την ασυλία, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή ανέτρεψαν την κυβέρνησή του. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «συμμορία, αλλά και συμμωρία, δηλαδή, ομάδα ανοήτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15