search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:39
MENU CLOSE

Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες από την Moody’s

21.02.2018 21:58
Moody

 

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας από Caa2 σε Β3 με θετική προοπτική. Ο οίκος πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής και θα επιστρέψει στην χρηματοδότηση από τις αγορές και εκτιμά ότι η χώρα έχει επιτύχει ουσιαστική δημοσιονομική  πρόοδο.

Παράλληλα κρίνει πως έχει υποχωρήσει σημαντικά ο κίνδυνος μιας νέας χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης χρέους των ιδιωτών. Ο οίκος θεωρεί ότι το ρίσκο εκτροχιασμού της δημοσιονομικής και οικονομικής προόδου που έχει επιτευχθεί είναι σημαντικά χαμηλότερο. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή o οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας από Β- σε Β με θετική προοπτική, ενώ σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα προέβη και ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s στις 19 Ιανουαρίου.

Πηγή: Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32