search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:42
MENU CLOSE

Γιατροί αφαίρεσαν τον μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου στον κόσμο (Photo)

22.02.2018 13:52
Γιατροί αφαίρεσαν τον μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου στον κόσμο (Photo) - Media

 

Όγκο εγκεφάλου βάρους 1,8 κιλών από έναν 31χρονο άνδρα κατάφεραν να αφαιρέσουν γιατροί στην Ινδία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο που έχει εντοπιστεί και αφαιρεθεί ποτέ στον κόσμο.

Το χειρουργείο διήρκεσε επτά ώρες και πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Nair στην Βομβάη.

Παρ’ όλα αυτά, το χειρουργικό επίτευγμα δεν είχε δημοσιευτεί, καθώς οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι εάν τελικά η επέμβαση θα ήταν επιτυχής και αν ο 31χρονος θα επιζούσε. «Τώρα είναι σε φάση ανάκαμψης, αλλά είναι εκτός κινδύνου», τόνισε ο δρ. Trimurti Nadkarni, επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Ο 31χρονος καταστηματάρχης Σαντάλ Παλ ζούσε με τον όγκο στο κεφάλι του για τρία χρόνια πριν από τη χειρουργική του επέμβαση.

Οι γιατροί επισήμαναν ότι ο άνθρωπος είχε χάσει την όρασή του εξαιτίας του όγκου, αλλά πιστεύουν ότι θα την ανακτήσει σταδιακά όσο συνεχίζει να αναρρώνει από την επέμβαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:41