search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Τελικά, η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πιο δύσκολη απ’ όσο πιστεύαμε (Video)

22.02.2018 17:16
Τσακαλώτος: Τελικά, η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πιο δύσκολη απ

 

Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα αποδείχθηκε «πιο δύσκολη απ’ όσο η Αριστερά περίμενε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε πάνελ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θα ξεκινήσω προσπαθώντας να είμαι απολύτως έντιμος και ειλικρινής: Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής ή καταπολέμηση για παράδειγμα της λαθρεμπορίας πετρελαίου ή καπνικών προϊόντων ήταν πολύ πιο δύσκολη τελικά απ΄ό,τι εμείς, ως Αριστερά, πιστεύαμε πως θα ήταν. Πιστεύαμε ότι ήταν ένα πολύ πιο εύκολο πρόβλημα να λυθεί απ΄ότι τελικά αποδείχθηκε ότι είναι», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, επισήμανε ότι «παρόλα αυτά τα πράγματα κινούνται και έχουν κινηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζουμε υπεραπόδοση, υπερεπιδόσεις στα έσοδα, γιατί όλα αυτά δεν τα μετρούν οι Θεσμοί ως συνεισφέροντα για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων γιατί τα αποκαλούν μη παραμετρικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52