search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Το ακριβότερο τρακάρισμα στην ιστορία

06.12.2011 00:36
Το ακριβότερο τρακάρισμα στην ιστορία - Media

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Οι Ιάπωνες έχουν τρέλα με τα ακριβά, σπορ αυτοκίνητα. Δεν είναι οι μόνοι θα πείτε αλλά στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μια Φεράρι, ακόμη και μεταχειρισμένη πιάνει τιμή μεγαλύτερη από 100.000 δολάρια.

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Οι Ιάπωνες έχουν τρέλα με τα ακριβά, σπορ αυτοκίνητα. Δεν είναι οι μόνοι θα πείτε αλλά στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μια Φεράρι, ακόμη και μεταχειρισμένη πιάνει τιμή μεγαλύτερη από 100.000 δολάρια.

Για τους κατοίκους της χώρας το να έχουν στην κατοχή τους ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι τιμή, χαρά, κοινωνική αναγνώριση και πάθος.

Τα προσέχουν, τα λατρεύουν και τα περιποιούνται. Μερικές φορές όμως συμβαίνουν ατυχήματα. Αναπάντεχα, περίεργα και το χειρότερο, κοστίζουν πολύ.

Μια παρέα ευκατάστατων φίλων και παθιασμένων αυτοκινητιστών αποφάσισε να πάει από το Τόκιο στη Χιροσίμα με τον πλέον «λουξ» οδικό τρόπο: 8 Φεράρι, μία Λαμποργκίνι και δύο πολυτελείς Μερσέντες αποτέλεσαν τον στόλο του ταξιδιού. Οι αυτοκινητόδρομοι στην Ιαπωνία είναι ιδανικοί για να δοκιμάσεις τα όρια του κάθε «θηρίου» και να νιώσεις την αδρεναλίνη να ρέει μαζί με τα χιλιόμετρα.

Ξεκίνησαν λοιπόν και πήγαιναν σφαίρα μέχρι που έφτασαν στην επαρχία Γιαμαγκούτσι. Σε μια στροφή του αυτοκινητόδρομου ο οδηγός της μίας Φεράρι το παράκανε και χτύπησε το αμάξι στις μπαριέρες. Έχασε τον έλεγχο και αυτό που ακολούθησε θύμιζε χολιγουντιανή ταινία. Μια απίστευτη καραμπόλα όλων των αυτοκινήτων που ακολουθούσαν γέμισε το οδόστρωμα με αξεσουάρ αξίας πολλών χρημάτων. Ευτυχώς κανείς από τους 11 οδηγούς και τους συνεπιβάτες δεν χτύπησε σοβαρά. Κάτι γρατζουνιές είχαν που θα περάσουν γρήγορα.

Αυτό που δεν θα τους περάσει είναι ο πόνος από την καταστροφή των πολυτελών αυτοκινήτων τους. Σχεδόν όλα διαλύθηκαν σε σημείο που δεν παίρνουν επισκευή και οι υπολογιζόμενη ζημιά συνολικά ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια!

Την επόμενη φορά καλύτερα να πάνε με το τρένο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32