search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:45
MENU CLOSE

Τουρκικά πολεμικά απείλησαν ξανά ότι θα βυθίσουν το γεωτρύπανο της ENI ενώ προσπαθούσε να φτάσει στο Οικόπεδο 3

23.02.2018 10:35
Τουρκικά πολεμικά απείλησαν ξανά ότι θα βυθίσουν το γεωτρύπανο της ENI ενώ προσπαθούσε να φτάσει στο Οικόπεδο 3 - Media

 

Σήκωσε άγκυρα στις 10:00 το γεωτρύπανο της ENI Saipem 12000, με κατεύθυνση ανατολικά, όπου βρίσκεται και ο στόχος Σουπιά στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ επιχείρησε να πλησιάσει το στόχο στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία , ότι θα το βυθίσουν σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του. Μάλιστα το SAIPEM 12000 προέβη σε μανούβρες για ν’ αποφύγει παρεμπόδισή του από τουρκικά πολεμικά πλοία. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το sigmalive, κοντά στο γεωτρύπανο βρίσκονται 4 τουρκικά πολεμικά σκάφη. Ένα εξ αυτών προσπάθησε να το παρεμποδίσει. Ωστόσο, ο πλοίαρχος του Saipem 12000 επιχειρεί μανούβρες και δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στον στόχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεωτρύπανο δεν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πολεμικό σκάφος, προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση που επιδιώκουν οι Τούρκοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ, στις 12:00, έληξε η πρώτη τουρκική Navtex.

Tο γεωτρύπανο κατευθύνεται πλέον προς δυτικά.

Ακόμη παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα περάσει από το λιμάνι της Λεμεσού ή θα πάει κατευθείαν στο Μαρόκο όπου έχει άλλες υποχρεώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, πριν από 2 εβδομάδες, τουρκικά πολεμικά παραλίγο να συγκρουστούν με το πλοίο-γεωτρύπανο της ΕΝΙ, κάτι που αποφεύχθη μετά από ελιγμούς του πλοιάρχου του Saipem 12000.

Στο πολιτικό πεδίο,  Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες και συζήτησαν τις εξελίξεις στην Κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, αλλά και των επαφών που θα έχουν στο περιθώριο των εργασιών της, οι οποίες αρχίζουν στις 13.00 (ώρα Ελλάδας).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38