search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

23.02.2018 11:33
Έκτακτο από την ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Media

 

Σε έκτακτο ανακοινωθέν που εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα το Σάββατο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο (Σάββατο 24 Φεβρουαρίου) και από τα νοτιοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25 Φεβρουαρίου) τα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χωράς (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25 Φεβρουαρίου) και από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Την Κυριακή (25 Φεβρουαρίου) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. τη Δευτέρα (26 Φεβρουαρίου) έκτος από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χωρά. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά θα εκδηλωθούν καθώς και στις εξής περιοχές:

1. την Κυριακή (25 Φεβρουαρίου) της ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

2. τη Δευτέρα (26 Φεβρουαρίου) και την Τρίτη (27 Φεβρουαρίου) της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Για το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας ο Γίάννης Καλλιάνος προβλέπει ότι βροχές θα κάνουν δυνατό πέρασμα από την Αττική ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο (Χάρτες).

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ότι έρχεται δριμύ ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις από τη Ρωσία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48