01/10/2020 19:59:00

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την κάλυψη των «λευκών περιοχών»

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την κάλυψη των «λευκών περιοχών» - Media

 

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το σχέδιο νόμου για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης σε περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, την Παρασκευή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να διαρκέσει ως την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επιχειρεί να εξαλείψει τα προβλήματα λήψης του τηελοπτικού σήματος που αντιμετωπίζουν περίπου 500.000 κάτοικοι των λεγόμενων «λευκών περιοχών». Σημειώνεται ότι ήδη στη Θράκη και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν ωφεληθεί μέχρι τώρα περίπου 8.000 νοικοκυριά από το νέο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με αυτό, οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επισήμανε ότι «οι επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς πρόσβαση στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία».

«Πλέον, κάθε πολίτης, όπου κι αν κατοικεί, αποκτά τη δυνατότητα να παρακολουθεί τηλεόραση, αποκτά πρόσβαση σε ώριμες και νέες τεχνολογίες. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να φέρουμε το “Αύριο, Σήμερα για Όλους”. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις νέες τεχνολογίες εργαλείο για την άρση των ανισοτήτων και όχι έδαφος πάνω στο οποίο οι ανισότητες θα διευρυνθούν, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε ότι «με τη νέα δράση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προωθούμε πολιτικές, οι οποίες έχουν ως στόχο την άρση του ψηφιακού αποκλεισμού σημαντικού μέρους Ελλήνων πολιτών, ώστε να κάνουμε πράξη την ισότιμη συμμετοχή όλων στην Επικοινωνία και την Πληροφόρηση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.