search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28
MENU CLOSE

Eξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού

24.02.2018 08:24
Eξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού  - Media

 

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή τη μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιατζόγλου. 

Όπως προκύπτει από  φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο από δεσμοφύλακες. 

Σύμφωνα με ανάρτηση συγκρατούμενών του στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, o Κωνσταντίνος Γιατζόγλου -που κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο- μετήχθη βιαίως νωρίς το πρωί από το κελί του στον Κορυδαλλό. 

«Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση. 

Ο 29χρονος είχε μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας από τις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις φυλακές εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους που διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή συγκρατουμένου τους στις φυλακές της Λάρισας.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Διαβάστε πως αντέδρασαν Κουφοντίνας – Γουρνάς για τη μεταφορά Γιαγτζόγλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28