search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Πιτσιόρλας: Πρωτοφανής παραποίηση των δηλώσεών μου για τη δικογραφία Novartis

24.02.2018 08:29
Πιτσιόρλας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θέτει μεγάλους στόχους» - Media

 

Για «πρωτοφανή παραποίηση» όσων είπε στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε «αναλυτικά στις αρνητικές παρενέργειες του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει. «Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια», ξεκαθάρισε.

Σημειώνεται ότι τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου είχε αρχικώς μεταδώσει το επίμαχο χωρίο των δηλώσεων του κ. Πιτσιόρλα ως εξής:

«Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι θα πρέπει να λυθούν μερικά βασικά θέματα, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. «Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (…) Στη Βουλή ήρθε ένας φάκελος, που διαβάζοντάς τον κάποιος, δεν μπορεί να σχηματίσει εικόνα. Δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος» υπογράμμισε. Στο θέμα των φαρμάκων πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα». Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε βρεθεί ενδεχομένως και άλλες φορές, γιατί η ρίζα βρίσκεται ακριβώς στο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε».

Ακολούθησε νεότερο, επανορθωτικό τηλεγράφημα, από το οποίο είχαν απαλειφθεί ορισμένες διατυπώσεις του κ. Πιτσιόρλα, όπως «τέτοιος φάκελος δεν έπρεπε να έχει έρθει στη Βουλή». 

«Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι θα πρέπει να λυθούν μερικά βασικά θέματα, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. «Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (…)Έχουμε ένα κακό νόμο περί ευθύνης υπουργών . Αυτός υποχρεώνει να πάει στην Βουλή ο φάκελος για τα πολιτικά πρόσωπα πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση», υπογράμμισε. Στο θέμα των φαρμάκων πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα». Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε βρεθεί ενδεχομένως και άλλες φορές, γιατί η ρίζα βρίσκεται ακριβώς στο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε», ανέφερε η ορθή επανάληψη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:48