search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:25
MENU CLOSE

Άδωνις για Novartis: Ο Τσίπρας υποστηρίζει τους φαρμακοβιομήχανους

24.02.2018 11:58
Γεωργιάδης για Πολυτεχνείο: Κουτσούμπας και Βαρουφάκης δεν διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση των εκδηλώσεων για τον πόλεμο της Ελλάδας κατά του ναζισμού - Media

 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90.1 αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis.

«Όταν ήρθε στην εξουσία ο Τσίπρας αφαίρεσε το πλαφόν που είχα θέσει σαν υπουργός για να περιοριστεί η υπερσυνταγογράφηση. Και ήταν πολύ περίεργο ένα αριστερό κόμμα να υποστηρίζει τους βιομηχάνους.

Θεωρούσα ότι στην Ελλάδα θα γίνει ζούγκλα αν ο καθένας μεταφέρει ό, τι εκτιμά σαν συκοφαντίες. Γιατί το τι λέει ο ένας και άλλος δεν έχει σημασία. Εγώ δεν τα έλεγα αυτά αλλά την Τετάρτη στη Βουλή ψηφίστηκε ότι οι φήμες, το «πιστεύω» και το «νομίζω» είναι αρκετά για να γίνει η προανακριτική. Υπάρχει περίπτωση ένας υπουργός να μην έχει υπογράψει μια απόφαση που κάποιον ευνοεί και κάποιον βλάπτει; Έτσι είναι η πολιτική. Πλέον τι θα γίνει; Θα υπογράφει καμία απόφαση ένας υπουργός;»

«Θεωρώ ότι αυτά δεν είναι αρκετά για να ξεκινάς άσκηση ποινικής δίωξης. Εγώ θέλω δικαιοσύνη, δεν θέλω διακριτική μεταχείριση για τον Γεωργιάδη αλλά ούτε για τον Τσίπρα. Οι φήμες, οι υποθέσεις και οι διαδόσεις μπήκαν στη ζωή μας πλέον» , τόνισε

«Εάν κλείσουν την επιτροπή και δεν με αφήσουν να πάω να καταθέσω θα αποφασίσω αν θα πάω στον εισαγγελέα σε δεύτερο χρόνο. Η πράξη μου έχει περισσότερο πολιτικό παρά ποινικό χαρακτήρα. Ο Τσίπρας έσκαψε ένα λάκκο για να πέσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι αλλά θα πέσει ο ίδιος μέσα. Με αφήνουν και διασύρομαι κατά αυτόν τον τρόπο και δεν ντρέπονται.

 Εγώ ως υπουργός θεωρούμουν εχθρός της φαρμακοβιομηχανίας. Είχα πρωτοσέλιδα που με βρίζανε. ¨όταν λοιπόν έρχονται σε μένα και πετάνε τέτοια λάσπη, μπορούν να το κάνουν στον καθένα. Θεώρησε ο κ,. Τσίπρας ότι εγώ θα παίξω το ρόλο του εύκολου θύματος. Εγώ όμως θα μιλήσω για συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας με τρόπο εξόφθαλμο. Οι μαρτυρίες μου θα είναι κόσμημα μπροστά στων ψευδομαρτύρων.

Με κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας για πολιτική αλητεία.. εγώ θα του έλεγα να πάει σε μια πιο κοντινή εταιρία… πιο εγχώρια, θα καταλάβει…»

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να γίνει κανονικός πρωθυπουργός. Αυτός ο άνθρωπος θρέφεται από τη λάσπη.» κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10