search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Δένδιας: Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη διάκριση των εξουσιών

24.02.2018 12:43
Δένδιας: Σχέδιο 24ωρης παρακολούθησης του βόρειου Αιγαίου με κάμερες - Media

 

Η υπόθεση Novartis “δεν ήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής επειδή ένας προστατευόμενος μάρτυρας ανέφερε ονόματα πολιτικών. Έρχεται επειδή όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση καταθέτει μια πρόταση κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στον τ/σ Action 24.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι μέσω της πρότασης της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε ως την “πιο αόριστη πρόταση που έχουμε δει ποτέ” οδηγήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής “να πάρει απόφαση σε δέκα διαφορετικές κάλπες για δέκα διαφορετικούς πολιτικούς, οι οποίο όλοι είναι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. Και κατά συνέπεια να τους ενοχοποιήσει στην κοινή συνείδηση, χωρίς αυτή η πρόταση να έχει στοιχειωδώς όχι επαρκή στοιχεία, ούτε καν αναφορά των παραβάσεων και των διατάξεων του ποινικού κώδικα που το προβλέπει”.

Προσέθεσε ότι παρότι στις καταθέσεις και στη δικογραφία υπάρχει το όνομα του υπουργού Π. Κουρουμπλή , “εκεί η κυβέρνηση δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει (ενώ) στο δια ταύτα της πρότασης, λέει για ορισμένα αδικήματα να αποφανθεί η επιτροπή και να εισηγηθεί ότι έχουν παραγραφεί. Περίεργο, γιατί αυτά είναι κυρίως η απιστία, που αφορά τον κ. Κουρουμπλή. Για τα άλλα να αποφανθεί και να στείλει την απόφαση πίσω στη Δικαιοσύνη”.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι ο Α. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε κάθε ενέργεια που κρίνει ότι προστατεύει την τιμή και την υπόληψή του, όχι μόνο ως πρώην πρωθυπουργού αλλά και ως Έλληνα πολίτη, προσθέτοντας, σε άλλο σημείο, ότι τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Γεωργιάδη και για τον κ. Πικραμμένο και για “όλους τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έτσι ξαφνικά βρίσκονται μέσα σε μια αόριστη πρόταση, υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται την τιμή και την υπόληψή τους”.

Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη διάκριση των εξουσιών και ότι η ΝΔ καταγγέλλει το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί το προϊόν της δικαστικής έρευνας να το χρησιμοποιήσει και μέσω της ισχύος της εκτελεστικής εξουσίας “να το στρέψει και να το χρησιμοποιήσει εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων”.

Ερωτηθείς, σχετικά, εκτίμησε ότι ο κ. Βενιζέλος ως “τρίτη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρεται στον κ. Παπαγγελόπουλο, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι η ΝΔ που κρατά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, “με μια και μοναδική περίπτωση να είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος”, αλλά “ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ (που) είναι στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα”.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι η ΝΔ δεν έρχεται, “γιατί η πραγματικότητα είναι ότι ερχόμαστε”, με τάσεις ρεβανσισμού, εν παρενθέσει ανέφερε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ό,τι έχει να πει “το λέει πάντα με όσα λόγια χρειάζεται και νομίζω καθαρά”, και επανερχόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε “έχουμε πει ότι θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και για το πώς η χώρα οδηγήθηκε σε αυτό το πράγμα. Δεν μιλάμε ούτε για προανακριτική, ούτε για ειδικά δικαστήρια, ούτε για διώξεις σε αυτή τη φάση. Πρέπει να δούμε τι έγινε. Εφόσον δούμε τι έγινε να συζητήσουμε ό,τι άλλο από εκεί και πέρα”.

Ερωτηθείς για το θέμα με την ΠΓΔΜ είπε ότι πρέπει να απαλειφθούν τα αλυτρωτικά με αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι “εάν ο κ. Καμμένος δεν ψηφίσει αυτό που θα φέρει η κυβέρνηση, τότε δεν υπάρχει κυβέρνηση, άρα δεν υπάρχει κανένας να διαπραγματευτεί”.

Ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος με την Τουρκία και χαρακτήρισε “κορυφαία ανοησία” την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την οικονομία είπε χαρακτηριστικά “αλίμονο στη χώρα αν το μέλλον της είναι αυτοί οι φορολογικοί συντελεστές και αυτοί οι αναπτυξιακοί ρυθμοί, αυτή η διαχείριση της οικονομίας”.

Τέλος, ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι αναγκαία η επίτευξη αυτοδυναμίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:26