search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:16
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος για Novartis: Εύλογη η εκτίμηση για πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών

24.02.2018 16:36
Τζανακόπουλος για Novartis: Εύλογη η εκτίμηση για πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών - Media

 

“Κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο” χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή. “Σε ό,τι αφορά την πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων”, σημειώνει πως είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια εκτίμηση, και καθιστά σαφές πως “δεν είναι όμως δουλειά της κυβέρνησης, αλλά των δικαστικών αρχών να εξατομικεύσουν αυτές τις ευθύνες”.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος καταλογίζει “ακροδεξιά μετατόπιση” στη ΝΔ, που κάνει κακό στη χώρα και στους δημοκρατικούς θεσμούς, κατηγορώντας τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως “έχει σχεδόν παραδώσει το τιμόνι της παράταξής του στην ακροδεξιά πτέρυγά της, που έχει σήμερα τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της γραμμής και της τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης”. Σε αυτό το πλαίσιο, παρατηρεί πως δεν νομίζει ότι “το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας που αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερο ή κεντροδεξιό είναι ευχαριστημένο με τη χωροφυλακίστικη και εμφυλιοπολεμική ρητορική του κ. Σαμαρά, του οποίου διαρκής επιδίωξη είναι η μετατόπιση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις”.

Σε ερώτηση αν τον προβληματίζει η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτάσσει πως χρειάζεται νηφάλια γεωστρατηγική ανάλυση, διπλωματική εγρήγορση αλλά και αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας. “Η στάση της Τουρκίας είναι προφανές ότι γεννά προβληματισμό και είναι γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο που θέσαμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή” σημείωσε και προσέθεσε πως είναι σαφές ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι της χώρας, τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ, αναγνωρίζουν τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας και, φυσικά, δρουν κι αυτοί στο βαθμό που τους αναλογεί ώστε να διασφαλίζονται η ηρεμία και η σταθερότητα στην απολύτως κομβική γεωπολιτικά περιοχή μας.

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμά ότι “η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κατανοεί και υποστηρίζει αυτή τη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική, πτυχή της οποίας είναι και η εξεύρεση μιας σταθερής, βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:16