search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:20
MENU CLOSE

Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των Ελληνοκύπριων στην ΑΟΖ

25.02.2018 08:53
Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των Ελληνοκύπριων στην ΑΟΖ - Media

 

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων σε περιοχή «ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας» κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet στο Κυριακάτικο πρωτοσέλιδό της.

Μάλιστα αναφερόμενη στην προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής όπου είναι προγραμματισμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3, η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ» (σ.σ την Παρασκευή). 

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο -όπως υποστηρίζει- ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να πληροφόρησε τους άλλους κύπριους πολιτικούς αρχηγούς για το σχέδιο την «προηγουμένη της έντασης» (Πέμπτη). 

«Ο ελληνοκύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στο Ιταλό καπετάνιο Μαρσέλο Ζίνια που έβαλε ρότα στα τουρκικά πολεμικά πλοία. Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες» σημειώνεται στο δημοσίευμα. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50