search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:39
MENU CLOSE

Πράγα: Συνελήφθη ηγέτης των Κούρδων της Συρίας μετά από αίτημα της Άγκυρας

25.02.2018 12:28
Πράγα: Συνελήφθη ηγέτης των Κούρδων της Συρίας μετά από αίτημα της Άγκυρας - Media

 

Ένας σημαντικός αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας, ο Σαλίχ Μουσλίμ, συνελήφθη στην Πράγα έπειτα από αίτημα της Τουρκίας, η οποία πολεμά εναντίον των Κούρδων στη Συρία, ανακοινώθηκε σήμερα από τον συνασπισμό κομμάτων του οποίου είναι μέλος ο Μουσλίμ.

Ο Σαλίχ Μουσλίμ, πρώην συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), “συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην τσεχική πρωτεύουσα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός TEV-DEM, κύρια συνιστώσα του οποίου είναι το PYD. Ο συνασπισμός αυτός διοικεί αυτόνομα τμήματα της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα θεωρεί το PYD και την πολιτοφυλακή YPG, που συνδέεται με το κόμμα αυτό, προεκτάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που εδώ και δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα στο τουρκικό έδαφος — αν και οι κουρδικές οργανώσεις τονίζουν ότι είναι ανεξάρτητες.

Σε δήλωση, που εκδόθηκε από τον συνασπισμό TEV-DEM, αναφέρεται πως η Τουρκία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μουσλίμ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση χθες Σάββατο. “Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη πράξη”, προστίθεται στη δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:39