19/02/2020 15:32:11

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη Βουλή (Photos-Video)

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη Βουλή (Photos-Video) - Media

 

Μετά από τρίωρη ενημέρωση εκπροσώπων των κομμάτων από αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ), ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση βρεφονηπιαγωγών έξω από τη Βουλή ενάντια στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία.

Σε δηλώσεις τους μετά τις συναντήσεις, οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ζήτησαν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης ή να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς παιδιών τεσσάρων ετών να επιλέγουν μεταξύ του δημοτικού παιδικού σταθμού ή του νηπιαγωγείου. Σε περίπτωση που τελικά ψηφιστεί (πρόκειται για το άρθρο 33 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), προανήγγειλαν ότι θα υπάρξει νομική προσφυγή για την ακύρωσή του.

"Θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες ώστε να μείνει στα χαρτιά" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τράκας, ο οποίος σημείωσε ότι "ο κ. Γαβρόγλου φοβάται ότι οι γονείς αν είναι στην επιλογή τους θα επιλέξουν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς".

"Επιχειρείται η βίαιη ένταξη των παιδιών τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση κάτι που αντίκειται στα επιστημονικά δεδομένα, ενώ υποχρεώνει τους γονείς να έχουν το παιδί τους σε δομή που δεν καλύπτει τις ανάγκες του" δήλωσε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ΠΑΣΥΒΝ, Βασιλική Προβατά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.