search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:29
MENU CLOSE

Αναβλήθηκε η δίκη του 27χρονου που κατηγορείται για τη ρίψη αντικειμένου στην Τούμπα

26.02.2018 14:29
Αναβλήθηκε η δίκη του 27χρονου που κατηγορείται για τη ρίψη αντικειμένου στην Τούμπα - Media

 

Αναβολή για να δικαστεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 27χρονος που κατηγορείται για τη ρίψη αντικειμένου εναντίον του προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, ενέργεια που προκάλεσε την ματαίωση του χθεσινοβραδινού αγώνα της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Εκτός από την αναβολή, το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αίροντας την κράτησή του.

   Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, για κατοχή και ρίψη αντικειμένου, όπως επίσης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι συγκεκριμένες πράξεις, σε βαθμό πλημμελήματος, συνδέονται με το Νόμο περί Αθλητισμού και είναι στην επιβαρυντική τους μορφή, καθώς πρόκειται για δράστη που χαρακτηρίζεται ως “ιδιαίτερα επικίνδυνος”. Και αυτό διότι – σύμφωνα με δικαστικές πηγές – ο ίδιος, κατά το παρελθόν, είχε συλληφθεί άλλες τρεις φορές για περιστατικά συνδεόμενα με την αθλητική βία, την πρώτη όντας ακόμη ανήλικος.

   Στο μεταξύ, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για τα επεισόδια που ακολούθησαν της ματαίωσης του αγώνα, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας. Η παραγγελία δόθηκε προς την αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, για να διαπιστωθεί η τέλεση πράξεων που εμπίπτουν στον Αθλητικό Νόμο και να εντοπιστούν οι δράστες.

   Σύμφωνα με την παραγγελία, κρίνεται απαραίτητη η αξιοποίηση όλων των πρόσφορων τεχνολογικών μέσων, ενώ την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

   Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο οχήματα και πυρπολήθηκαν έξι κάδοι απορριμμάτων. Από την Αστυνομία προσήχθησαν δύο άτομα, που μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:28