search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:22
MENU CLOSE

Ποιά χώρα είναι πλέον ο δημοφιλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός των Μουσουλμάνων;

26.02.2018 15:14
Τα ψηφιδωτά της Χώρας και το ξίφος του Ισλάμ - Media

 

Ο Ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού, (Rosturism) ανακοίνωσε ότι το 2017 την Ρωσία επεσκέφθησαν περίπου 9,5 εκατομμύρια τουρίστες από τις μουσουλμανικές χώρες

Παλαιότερα η Ρωσία είχε ανέβει στον κατάλογο Global Muslim Travel Index που αφορά τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του μουσουλμανικού τουρισμού, φθάνοντας από την 130η θέση στην 44η , ξεπερνώντας κατ’ αυτόν τρόπο την Κίνα, τον Καναδά, την Ελβετία, την Σουηδία και την Νορβηγία και μια σειρά άλλες δημοφιλείς τουριστικές χώρες, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού , διευκρινίζοντας ότι οι μουσουλμάνοι συνήθως επισκέπτονται μουσουλμανικές χώρες όπως η Μαλαισία, η Ινδονησία και άλλες.

«Η Ρωσία, όπου σε μερικές περιοχές της υπερισχύει ο μουσουλμανικός πληθυσμός και είναι ισχυρές οι ισλαμικές παραδόσεις, επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον σαν τουριστικός προορισμός» δηλώνουν οι ειδήμονες του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στην παρούσα φάση ο Ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία προβάλλει το πρόγραμμα Halal Friendly που αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος «Ρωσική κληρονομιά». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια που προτείνουν ειδικό μενού για τους μουσουλμάνους, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάρτιση των συνοδών – ξεναγών που δουλεύουν με μουσουλμάνους τουρίστες.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδημόνων, το 2020 οι μουσουλμάνοι τουρίστες θα αυξηθούν, φθάνοντας τα 156 εκατομμύρια άτομα, ενώ ο τζίρος της αγοράς αυτής θα φθάσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια» δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Όλεγκ Σαφόνοφ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15