11/12/2018 10:12:40

Πάιατ για υπόθεση Novartis: Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς

Πάιατ για υπόθεση Novartis: Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς - Media

 

Με τους πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μ. Βρετανίας συναντήθηκε την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Τζέφρι Πάιατ βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Κατόπιν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, και συζήτησε, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε η ΝΔ, τις εξελίξεις σχετικά με το Brexit και τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.