30/03/2020 10:34:49

Συναγερμός στη Θεσσαλία: Ο περιφερειάρχης ζητά να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (Photos)

Συναγερμός στη Θεσσαλία: Ο περιφερειάρχης ζητά να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (Photos) - Media
 
Αίτημα για να κηρυχτεί όλη η Θεσσαλία- που δοκιμάζεται την τελευταία εβδομάδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα - σε κατάσταση έκτακτης αναγκης, κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας στον αρμόδιο Γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
 
 Ο κ. Αγοραστός που βρίσεκται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα είχε συνάντηση πέραν του κ. Δέδε και με τον Γ.Γ. ΠΔΕ και ΕΣΠΑ κ. Κορκολή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα άμεσης δημοπράτησης των έργων υποδομής που έχουν καταστραφεί, από πλημμύρες , κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλές περιοχες της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα στο Πήλιο, τα παράλια της Λάρισας και την πεδιάδα των Τρικάλων.
 Η κατάσταση είναι οριακή μας ανέφερε, μετά τις έντονες βροχές έχουμε χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, στο Βλαχογιάνι, τη Βερδικούσα, τη Σπηλιά, τα ορεινά των Τρικάλων , την Αργιθέα, τα Άγραφα και τη Λίμνη Πλαστήρα.
 
 Η κατάσταση ειναι αρκετά κρισιμηαυτή τη στιγμή  σε δύο μέτωπα σύμφωνα μ τον περιφερειάρχη στα πεδινά των Τρικάλων, όπου έχουμε πρωτοφανείς πλημμύρες και στο Ανατολικό Πήλιο, όπου πλέον χείμαρροι έχουν αποκόψει δρόμους και η επικοινωνία γίνεται και με τη χρήση στρατιωτικών οχημάτων που επιστρατεύτηκαν. Ο δρόμος πό Ζαγορά προς Πουρί έχει αποκοπεί, από κατολισθήσεις και χειμάρρους και όλο το οδικό δίκτυο στο ανατολικπο και Νότιο Πήλιο, εχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα χωριά αν είναι αποκλεισμένα.
 Στα πεδινά των Τρικάλων έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα πλέον ακι σε οικισμούς, αλλά και σε λάρισα και Κρδίτσα, έχουε έντονα προβλήματα. Στην πεδιάδα της Καρδίτσας, πάντως έχουμε γλιτώσει τα χειρότερα παλαιότερων ετών, με μεγάλες πλημμύρες χάρη στα ντιπλημμυρικά εργα, στο Μέγα, στον Καλέντζη, το Σοφαδίτη, τον Ιταλικό  κ.α.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.