search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:43
MENU CLOSE

Συρία: Σε ισχύ η 5ωρη εκεχειρία στην ανατολική Γούτα

27.02.2018 08:12
Συρία: Σε ισχύ η 5ωρη εκεχειρία στην ανατολική Γούτα - Media

 

Σε ισχύ τέθηκε η πεντάωρη εκεχειρία που ζήτησε η Ρωσία στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, με στόχο να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την περιοχή η οποία είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τον στρατό της Συρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε χθες να επιβληθεί ανθρωπιστική εκεχειρία από τις 09:00 ως τις 14:00 (ώρα Συρίας και Ελλάδας) στην ανατολική Γούτα και να δημιουργηθεί ένας “ανθρωπιστικός διάδρομος” ώστε να μπορέσουν να φύγουν από την περιοχή οι άμαχοι.

Από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού εναντίον της ανατολικής Γούτα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 550 άμαχοι από τις 18 Φεβρουαρίου.

Από τον πόλεμο στη Συρία, που άρχισε το 2011 μετά την καταστολή από τις αρχές των ειρηνικών διαδηλώσεων που γινόντουσαν στη χώρα κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:42