search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:54
MENU CLOSE

Το Βατικανό στην έκθεση μόδας και χριστιανοσύνης του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης (Photos)

27.02.2018 13:52
Το Βατικανό στην έκθεση μόδας και χριστιανοσύνης του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης (Photos) - Media

 

Το Βατικανό θα δανείσει περίπου 40 έργα εκκλησιαστικής τέχνης στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται για τη σχέση μεταξύ της μόδας και της καθολικής θρησκείας και θα θαυμάσει το κοινό στη Νέα Υόρκη από 10 Μαΐου έως 8 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το αμερικανικό μουσείο.

Ορισμένα από τα έργα αυτά, που προέρχονται από το σκευοφυλάκιο της Καπέλα Σιστίνα, “δεν έχουν βγει ποτέ από το Βατικανό”. Ανάμεσά τους υπάρχουν δακτυλίδια και τιάρες που φορούσαν Προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενδύματα που καλύπτουν μια περίοδο 15 και πλέον ποντιφικάτων μεταξύ του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε στη Ρώμη όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε, η θρυλική μορφή του  περιοδικού Vogue ‘Αννα Γουίντουρ και ο καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάσι, “υπουργός” Πολιτισμού στην Αγία ‘Εδρα.

“Η μόδα και η θρησκεία συνδέονταν πάντα με μια στενή και αμοιβαία σχέση, αποτελώντας η μια πηγή έμπνευσης και επιρροής για την άλλη”, δήλωσε ο ‘Αντριου Μπόλτον, διευθυντής του Costume Institute του Met. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:53