search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Μυστηριώδης εξαφάνιση δύο μελών των «Pussy Riot» μετά τη σύλληψή τους από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

27.02.2018 13:59
Μυστηριώδης εξαφάνιση δύο μελών των «Pussy Riot» μετά τη σύλληψή τους από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες - Media

 

Δύο μέλη της αντιπολιτευόμενης ρωσικής ομάδας ακτιβιστών «Pussy Riot» έχουν εξαφανιστεί στην Κριμαία, όπως αποκάλυψαν οι συζυγοί τους.

Η Όλγα Μπορίσοβα και η Σάσα Σοφγιέφ είχαν συλληφθεί πολλές φορές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες FSB στην αμφισβητούμενη περιοχή που διεκδικούσαν τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία, πριν εξαφανιστούν.

Ήταν προγραμματισμένη η πτήση τους από τη Συμφερούπολη στη Μόσχα τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά απέτυχαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και οι φίλοι τους δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η τύχη τους παραμένει ένα μυστήριο, καθώς η Pussy Riot, μια μουσική ομάδα φεμινιστριών, της οποίας τα μέλη είχαν αρκετές συγκρούσεις με τις ρωσικές αρχές.

Αφού εξαφανίστηκαν, το ηγετικό μέλος των Pussy Riot Μαρία Αλυοχίνα επιτέθηκε και συνελήφθη στην Κριμαία την Τρίτη για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες, σύμφωνα με τη μπάντα. Ένα άλλο μέλος της ομάδας, η 28χρονη Ναντέτζντα Τολοκονίκοβα, υποστήριξε ότι η αστυνομία έσπασε τα τηλέφωνά τους και κατέσχεσε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49