search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Αυξήσεις σοκ στο πετρέλαιο κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση

28.02.2018 13:13
Αυξήσεις σοκ στο πετρέλαιο κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση - Media

 

Ενόψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης, η κυβέρνηση επανέφερε στο τραπέζι το σχέδιο ισοσκελισμού της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, η κυβέρνηση έχει ως “άσο στο μανίκι της” αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να φέρει ραγδαία αύξηση στη ρευστότητα των κρατικών ταμείων,  εάν απομακρυνθεί το σενάριο του κλεισίματος εξπρές, της νέας αξιολόγησης και της καταβολής υπεροδόσης των 5,7 δις.

Εφόσον παρθεί αυτή η απόφαση, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης (από τα 410 το χιλιόλιτρο στα 700 €) θα αυξήσει την τελική τιμή κατά σχεδόν 0,20€ το λίτρο, και τι διαφορά από το πετρέλαιο θέρμανσης κατα 0,50€ το λίτρο.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σημειώνουν ότι τα περισσότερα αγροτικά τρακτέρ κλπ. κινούνται με το πιο οικονομικό πετρέλαιο θέρμανσης, εκμεταλλευόμενοι τους μηδενικούς ελέγχους.

Από την άλλη -εφόσον προχωρήσει σ’ αυτό το μέτρο- η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε, στις οποίες η τιμές βενζίνης και πετρελαίου είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Υπάρχει και το καλό σενάριο, δηλαδή ο ισοσκελισμός της τιμής να γίνει και με μία μικρή μείωση του φόρου κατανάλωσης στη τιμή της βενζίνης, ώστε στα πρατήρια να έρθει η τιμή και στα δύο καύσιμα, γύρω στα 1,40 με 1,45€ το λίτρο.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από το ρευστό που θα υπάρχει στα δημόσια ταμεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24