search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:58
MENU CLOSE

Καταγγελίες Ραγκούση: Κινδυνεύει η υγεία του Γιαγτζόγλου

28.02.2018 14:09
Καταγγελίες Ραγκούση: Κινδυνεύει η υγεία του Γιαγτζόγλου - Media

 

Επίθεση κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπέλυσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κώστα Γιαγτζόγλου, αναφερόμενοι σε ολιγωρία που «δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής».

Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Κακαρνιάς, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κώστα Γιαγτζόγλου, έστειλαν επιστολές τους στον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνη, Ευτύχη Φυτράκη, με αφορμή την κατάσταση της υγείας του πελάτη τους.

Μάλιστα, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

Αναλυτικά, η επιστολή του Φραγκίσκου Ραγκούση για τον Κώστα Γιαγτζόγλου:

«Σήμερα και περί ώρα 11:00, προσήλθα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχη Φυτράκη, αρμόδιο για την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Ν. Γιατζόγλου και να παρακαλέσω για την άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ. Άλλωστε, υπήρξε και σχετική δέσμευση του Υπουργείου στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού για την Δευτέρα ή την Τρίτη που πέρασαν.

Ενημέρωσα την Γραμματεία του για το κατεπείγον του αιτήματος και ότι η απασχόλησή του θα ήταν όσο το δυνατόν συντομότερη, έστω και δύο (2) λεπτών. Αφού ανέμενα στην είσοδο για ένα τέταρτο (15’) η Γραμματεία του με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά πιεστικό για σήμερα και έτσι δεν θα μπορέσει να με δεχθεί ούτε για δύο (2) λεπτά. Επανέφερα το αίτημα λόγω του άμεσου κινδύνου της υγείας του κ. Γιατζόγλου και εκ νέου απορρίφθηκε από τον κ. Γραμματέα.

Η ολιγωρία σύγκλισης της Κ.Ε.Μ. από τον κ. Γραμματέα δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται σε καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας.

Καταγγέλλω την συμπεριφορά του σαν επικίνδυνη και καταχρηστική και επαναλαμβάνω το αίτημα και την παράκλησή μου για άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Φραγκίσκος Ραγκούσης».

Αναλυτικά, η επιστολή του Γιώργου Καρκανιά για τον Κώστα Γιαγτζόγλου:

«Ενημερώθηκα σήμερα τηλεφωνικά από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών θα συνεδριάσει τελικά την Παρασκευή για να εξετάσει το αίτημα του εντολέα μου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Ο λόγος της καθυστέρησης, όπως μου μεταφέρθηκε, είναι η αδυναμία σύγκλησης των μελών της ΚΕΜ νωρίτερα. Η απόφαση αυτή διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προφορική δέσμευση που δόθηκε από το υπουργείο το Σάββατο 24.2.2018, για εξέταση του αιτήματος του Κ. Γιαγτζόγλου την Δευτέρα ή το πολύ την Τρίτη και εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία ενός απεργού πείνας και δίψας.

Καλώ εκ νέου το υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικά τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ε. Φυτράκη να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να επισπευστεί η σύγκληση της ΚΕΜ και η εξέταση του αιτήματος μεταγωγής του Κ. Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γιώργος Κακαρνιάς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57