search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:43
MENU CLOSE

Ο Λεπέν εξομολογείται: Πήγα γυμνός στον Παρθενώνα και το ναό του Δία

28.02.2018 15:05
Η κόπωση έστειλε τον ακροδεξιό Λεπέν στο νοσοκομείο – Αναβλήθηκε η δίκη του - Media

 

«Πήγα στο στάδιο, τοποθέτησα το σώμα μου στην γραμμή εκκίνησης όπως έκαναν οι αθλητές πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, γυμνός όπως ήταν κι εκείνοι» γράφει ο 90χρονος πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν, στα απομνημονεύματά του που πουλήθηκαν μέσω διαδικτύου.

Ο Ζαν Μαρί αποκάλυψε σε αυτά ότι δύο φορές που ήρθε ως φοιτητής και τουρίστας στην Ελλάδα, έβγαλε τα ρούχα του για να νιώθει όπως ένιωθαν οι Έλληνες αθλητές στην αρχαιότητα. Πρόκειται για τις επισκέψεις του στον Παρθενώνα και στο ναό του Δία στην Ολυμπία.

Επιπλέον, ο Ζαν Μαρί Λεπέν καυχιέται για τη σωματική του δύναμη όταν ήταν νέος. Στα φοιτητικά του χρόνια, δεν έλεγε ποτέ όχι σ’ έναν καλό αγώνα ράγκμπι, γράφει στο βιβλίο του.

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, περιγράφει λεπτομέρειες για την παραμονή του στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όπου έβγαλε τα ρούχα του σε επίσκεψή του στο ναό του Δία στην Ολυμπία. Ο τότε νεαρός τουρίστας επέστρεψε λίγες ημέρες αργότερα στην Αθήνα: «Άρχισα να τρέχω προς τον Παρθενώνα, ,ήμουν μόνος, για άλλη μια φορά πήγα γυμνός».

Επιπλέον, ο Λεπέν μιλάει και για την κόρη του, Μαρίν Λεπέν, στο βιβλίο του, για την οποία νιώθει λύπη επειδή «έχει ήδη τιμωρηθεί αρκετά», ενώ εκμυστηρεύεται ότι θα ήταν αυτοκτονία να αλλάξει όνομα του κόμματός του Εθνικό Μέτωπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:43