search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:29
MENU CLOSE

Έξαλλοι ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για το επίδομα ενοικίου

28.02.2018 17:22
Έξαλλοι ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για το επίδομα ενοικίου - Media

 

Έξαλλοι είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι μόνο, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών επί παλαιότερης κυβέρνησης Τρύφωνα Αλεξιάδη, μετά τις δηλώσεις του για το επίδομα στέγης, καθώς ισχυρίστηκε ότι το επίδομα ενοικίου που παίρνουν οι βουλευτές δίδεται χωρίς αποδείξεις και χωρίς παραστατικά, την στιγμή που είναι ο υπουργός που υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ του νόμου με τον οποίο ψηφίστηκε η σχετική διάταξη για το επίδομα αυτό το 2015.

Και ενώ ήταν ο αρμόδιος τότε υπουργός που εφάρμοσε τον νόμο του 2015 και εξέδοσε τις εφαρμοστικές του αποφάσεις – όπως έλεγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – τώρα παριστάνει τον ανήξερο, ενώ στρέφεται εναντίον των βουλευτών ισχυριζόμενος ότι οι βουλευτές έπαιρναν το επίδομα αυτό και χωρίς παραστατικά…  

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης στο ραδιόφωνο του  Realfm, για το θέμα αυτό προσπαθώντας να αποτινάξει την δική του ευθύνη.

«Είναι λάθος –είπε- ότι υπάρχει αυτό ως επίδομα για τους βουλευτές. Γιατί ορισμένοι λένε να σταματήσει μόνο για τους εξωκοινοβουλευτικούς. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να υπάρχει για τους βουλευτές. Εάν πρέπει να καλυφθεί κάποια ανάγκη, πρέπει να καλυφθεί ανάγκη, κανονικά, μέσω του μισθού τους και όχι να υπάρχει μέσω επιδόματος, το οποίο δυστυχώς δίνεται χωρίς παραστατικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα για να αρχίζουν να τον πυροβολούν όχι μόνο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων σχεδόν των κομμάτων, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν αληθεύουν όσα υποστήριξε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, αφού οι βουλευτές για να εισπράξουν το επίδομα ενοικίου πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά είτε μένουν σε σπίτι που έχουν νοικιάσει ή μένουν σε ξενοδοχείο οπότε και προσκομίζουν το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο.

Μάλιστα τέτοια ήταν η δυσαρέσκεια ώστε την Τρίτη το βράδυ, το γραφείο τύπου της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση και «αδειάζει» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την πληρωμή των εξόδων διαμονής των βουλευτών της επαρχίας στην Αθήνα, οι οποίοι δεν διαθέτουν σε αυτήν ιδιόκτητη κατοικία, διευκρινίζεται ότι η καταβολή γίνεται μόνον κατόπιν προσκόμισης είτε των νομίμων παραστατικών διαμονής τους σε ξενοδοχείο είτε του μισθωτηρίου συμβολαίου ενοικιαζόμενης κατοικίας τους».

Σημειώνεται ότι η τροπολογία για το επίδομα ενοικίου περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το μνημόνιο, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015​, σε περίοδο που στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήταν και ο Δημ Μάρδας ((που παραδέχθηκε ότι έπαιρνε το επίδομα και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, που αν μην τι άλλο γνώριζε τι ακριβώς υπέγραφε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:28