search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Σκληρή απάντηση της ΕΡΤ στον Αμβρόσιο: Κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου»

28.02.2018 18:02
Σκληρή απάντηση της ΕΡΤ στον Αμβρόσιο: Κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου» - Media

 

Με μια αυστηρή ανακοίνωση απάντησε η ΕΡΤ στην επίθεση που εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατά της δημόσιας τηλεόρασης και των δημοσιογράφων Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μαίρης Πολλάλη, για το ζήτημα του μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar».

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ τόνισε ότι «με βαριές συκοφαντίες επέλεξε να επιτεθεί σήμερα εναντίον δημοσιογράφων της ΕΡΤ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε ανάρτηση – ανοικτή επιστολή μέσω της ιστοσελίδας του.

Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο  προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.
 
Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών  και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση.
 
Αυτό που πρέπει να γίνει όμως κατανοητό, είναι ότι η ΕΡΤ ούτε επιθυμεί, ούτε δικαιούται να προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία απέναντι σε οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο για κάθε φορέα που απευθύνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία και στηρίζεται σε αυτή.
 
ΥΓ:  Με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου»… Κρίμα.
 
Ας του υπενθυμίσουμε τα λόγια του Ιωάννη Χρυσοστόμου: “Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ορχείται, πάλιν Ιωάννου την κεφαλήν επί πίνακος σπουδάζει”.
 
Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24