search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:34
MENU CLOSE

Ποιον θέλει για υποψήφιο πρωθυπουργό ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

28.02.2018 21:01
Ο Μπερλουσκόνι νίκησε τον κορωνοϊό: «Ήταν η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου» - Media

 

Ο επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιθυμεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, να είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς. Προς το παρόν, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει λύσει την σιωπή του, και πολλοί σχολιαστές διερωτώνται αν η θετική ή αρνητική απάντηση θα φτάσει πριν ή αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Ο πρώην Καβαλιέρε, ως γνωστόν, αγαπά τις θεαματικές εκπλήξεις και θα ήθελε να επισπεύσει την όλη διαδικασία, για να κερδίσει και κάποιους επιπλέον κεντρώους ψηφοφόρους. Αλλά ο απευθείας ενδιαφερόμενος, έως τώρα, έδειξε να μην βιάζεται υπερβολικά.

Πρόκειται για πολιτικό με πολυετή εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος ανήκει στην μετριοπαθέστερη πτέρυγα της Φόρτσα Ιτάλια. Πολλοί αναλυτές, βέβαια, αναφέρουν ότι την συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν βλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκά, ο κύριος σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει την επιλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από κάθε κόμμα ή συμμαχία, πριν τις εκλογές. Η κίνηση αυτή, γίνεται αναγκαία μόνον μετά την εκλογική αναμέτρηση, κατά τις διαβουλεύσεις των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και η τελική απόφαση, με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανήκει, ακριβώς, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προς το παρόν, ο Αντόνιο Ταγιάνι υπογραμμίζει τις άριστες σχέσεις του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «οι προτάσεις που δέχθηκε τον τιμούν», αλλά, παράλληλα, υπενθυμίζει πως «δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να μπορεί να αντικαταστήσει τον Μπερλουσκόνι, ούτε ως ηγέτη, αλλά ούτε και ως πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει να ενώνει διαφορετικές δυνάμεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32