search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:09
MENU CLOSE

O νέος υφυπουργός Πολιτισμού είχε απολυθεί από την Υπουργό Λυδία Κονιόρδου

01.03.2018 08:46
Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη-Μενδώνη για τον πολιτισμό: Για αυτόν ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του δεν είναι παρά διακοσμητικά στοιχεία - Media

 

Ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ήταν μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) που διόρισε το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης και απέλυσε σύσσωμο η κ. Κονιόρδου τον περασμένο Αύγουστο. 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η καρατόμηση της διοίκησης του ΤΑΠ αποτέλεσε και μια από τις αφορμές για να ξεσπάσει εσωκομματικός πόλεμος ανάμεσα στην κ. Κονιόρδου και τον Αριστείδη Μπαλτά με τον πρώην υπουργό Πολιτισμού να δηλώνει πως τα «έχασε απολύτως μόλις έμαθε την ιστορία του ξηλώματος».

Το περιστατικό αυτό δεν θα ήταν άξιο αναφοράς σήμερα αν ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού δεν είχε διατελέσει διευθυντής στο γραφείο του κ. Μπαλτά, με όλους τους συνειρμούς που απορρέουν από αυτή τη σχέση.

Ο νέος υφυπουργός είναι αρχαιολόγος και μόνιμος υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ στην κεντρική του υπηρεσία, γεγονός που συνιστά πρωτοτυπία, καθώς ο πρώην υπάλληλος αποκτά υπουργική ισχύ. Είναι και ΣΥΡΙΖΑ, ιδιότητα που οι κομματικοί δεν αναγνωρίζουν στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία δεν διαθέτει ερείσματα στο τμήμα Πολιτισμού του κόμματος.

Ο κ. Στρατής έχει διατελέσει επίσης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ενώ την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση συμμετείχε στην ομάδα που είχε συστήσει ο Γιάννης Δραγασάκης, με αντικείμενο ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Στρατή 

Είναι αρχαιολόγος. Έχει πτυχίο αρχαιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο στις αποκαταστάσεις μνημείων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, αρχικά στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από το 2015 συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, συντονίζοντας τα τεχνικά κλιμάκια αρχικά των τραπεζών και των κόκκινων δανείων, ως σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, και στη συνέχεια της ενέργειας, ως σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Α. Μπαλτά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01