search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:37
MENU CLOSE

Οι ομογενείς ζητούν από τον Τράμπ να «τραβήξει το αυτί» στην Τουρκία για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο

01.03.2018 09:12
Οι ομογενείς ζητούν από τον Τράμπ να «τραβήξει το αυτί» στην Τουρκία για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο - Media

 

Εντείνει το ελληνοαμερικανικό λόμπι στην Ουάσινγκτον τις προσπάθειες ενημέρωσης της αμερικανικής κυβέρνησης για την πρόσφατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο αλλά και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαριγκάκης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία απαριθμεί μεταξύ άλλων τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και περιγράφει την ένταση που επικρατεί.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου υποστηρίζει ότι η στάση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, καλεί τον πρόεδρο Τραμπ να καταδικάσει σθεναρά τις τουρκικές προκλήσεις, που τονίζει πως στρέφονται εναντίον των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Κύπρου και διεθνών πετρελαϊκών εταιριών.

 «Οι επιθετικές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας (…) εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι εμφανείς, απερίσκεπτες και επικίνδυνες. Παροτρύνω την (αμερικανική) κυβέρνηση να ενεργήσει για την στήριξη του κράτους δικαίου και να καλέσει την Τουρκία, που προκαλεί αυτές τις εντάσεις, να εγκαταλείψει τις επιθετικές ενέργειές που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα και δεν είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών», συμπληρώνει ο κ. Λαριγκάκης στην επιστολή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:37