search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Τα πάντα στο ραδιομέγαρο είναι ανενεργά

07.12.2011 09:35
Τα πάντα στο ραδιομέγαρο είναι ανενεργά - Media

γράφει ο Τυπικός

Με… κλειστό μαγαζί παρομοιάζουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ. Εδώ και μέρες η κανονική ροή ειδήσεων και προγράμματος βγαίνει στον αέρα με τον αυτόματο πιλότο ενώ για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την συχνότητα της ΕΡΤ παίζει η γνωστή κάρτα που ενημερώνει για τους λόγους των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

γράφει ο Τυπικός

Με… κλειστό μαγαζί παρομοιάζουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ. Εδώ και μέρες η κανονική ροή ειδήσεων και προγράμματος βγαίνει στον αέρα με τον αυτόματο πιλότο ενώ για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την συχνότητα της ΕΡΤ παίζει η γνωστή κάρτα που ενημερώνει για τους λόγους των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ενιαίο μισθολόγιο, περικοπή μισθών, δημοσιογράφοι-δημόσιοι υπάλληλοι, εφεδρεία, συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κόσμος της ΕΡΤ είναι χοντρά και πλέον στο κάδρο μπαίνει και ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής που, σαν (κάτι παραπάνω από) έμπειρος δημοσιογράφος, οφείλει να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των συναδέλφων του.. Και όπως λένε στο ραδιομέγαρο «καλείται να δώσει λύσεις» και όχι να γίνει μέρος του προβλήματος. Όπως λένε οι ίδιοι άνθρωποι από το ραδιομέγαρο, «να μην γίνει ο ίδιος ο Καψής το πρόβλημα με τις ιδέες του και με τα σχέδια του για την ΕΡΤ, όπως ο προκάτοχος του Ηλίας Μόσιαλος».

Στο ραδιομέγαρο τα πάντα για την ώρα δείχνουν ανενεργά. Η… ομορφιά της υπόθεσης μάλιστα είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντί να λύνονται, αυξάνονται…

Στους σχεδιασμούς Βενιζέλου και Μόσιαλου που έφεραν περικοπές μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο και τη μετατροπή των δημοσιογράφων σε δημόσιους υπαλλήλους, με ότι συνεπάγεται αυτό για το δημοσιογραφικό επάγγελμα, προστίθεται τώρα η λήξη, σε πολύ λίγο καιρό, της θητείας των συμβασιούχων εργαζομένων στην ΕΡΤ. Ενδεχόμενο που μπορεί να τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό του ειδησεογραφικού κορμού της ΕΡΤ στον αέρα.

Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι στις 17 Ιανουαρίου λήγουν και οι τελευταίες από τις συνολικά 168 συμβάσεις δημοσιογράφων, που εργάζονται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, στην ΕΡΤ (ήδη έληξαν οι συμβάσεις των ανταποκριτών). Σημειώνουν μάλιστα ότι «οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρίσκονται, για μία ακόμη φορά, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και καλούνται να πληρώσουν, με προσωπικό κόστος, τις επιλογές μιας αδιέξοδης πολιτικής (ένταξη της ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ και στο ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κλπ), που οδηγεί στη συρρίκνωση και την απαξίωση της Δημόσιας Τηλεόρασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ΠΟΕΣΥ και την ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στα κόμματα, στους υπουργούς και στους βουλευτές σχέδιο με τροπολογίες για τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνεται ότι «η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων επισήμανε με ανακοίνωσή της τους κινδύνους που γεννά η ταύτιση αυτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το να εργάζεται δημοσιογράφος σε δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης δεν σημαίνει ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, μάλλον το αντίθετο: οι δημοσιογράφοι λογοδοτούν στο κοινό και πρέπει να διατηρούν την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία τους από τις κυβερνήσεις. Θα ήταν εξαιρετικά κακό μήνυμα για την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων να ενσωματωθούν στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα…».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:26