search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε σπείρα 39 ατόμων που είχε στήσει παράνομα «φρουτάκια»

01.03.2018 12:43
Εξαρθρώθηκε σπείρα 39 ατόμων που είχε στήσει παράνομα «φρουτάκια» - Media

 

Εξαθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για εγκατάσταση και διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια», μέσω παράνομου διαδικτυακού ιστότοπου. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Εύβοια και Βοιωτία), συνολικά 39 άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο 44χρονος αρχηγός της, τέσσερα βασικά μέλη, 37χρονη από τη Ρωσία και τρεις Έλληνες, 51, 53 και 65 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ακόμα 29 ατόμων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης με υπολογιστή, της πλαστογραφίας, καθώς και παράβαση των νόμων για τη ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εκτιμά ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος μαζί με τα τέσσερα βασικά μέλη είχαν αναπτύξει παράμονη δραστηριότητα από τον Δεκέμβριο του 2016 σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εντάχθηκαν σε αυτή σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και πρόκειται για ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και έναν προγραμματιστή.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος αρχηγός και άλλα μέλη της οργάνωσης εξασφάλιζαν μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι συνδέονταν σε server, τον οποίο διαχειρίζονταν μέλη της σπείρας.

Παράλληλα, οι δράστες εξασφάλιζαν ένα δίκτυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου εγκατέστησαν παράνομο λογισμικό για τη διενέργεια των παιχνιδιών και τη χρήση πλαστού σήματος, τη στρατολόγηση – ένταξη, στην οργάνωση, ατόμων που εκμεταλλεύονταν τα συγκεκριμένα καταστήματα, αποδίδοντας σε αυτά μερίδιο των παράνομων κερδών, την προμήθεια προπληρωμένων καρτών και μεγάλο πελατολόγιο.

Ο αρχηγός και τα βασικά μέλη τη οργάνωσης εγκατέστησαν σε 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επίγειο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι ήταν διασυνδεδεμένοι τόσο μεταξύ τους, όσο και με κεντρικό υπολογιστή (server) στην οικία του 44χρονου. Μέσω του δικτύου επιτρεπόταν η διενέργεια τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τύπου «φρουτάκια», σε αληθοφανή ιστότοπο πραγματικής – νόμιμης εταιρείας διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών χωρίς, όμως, την έγκρισή της.

Τη διαχείριση είχαν αναλάβει ο 44χρονος και η 37χρονη, οι οποίοι προμήθευαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με συγκεκριμένους λογαριασμούς πρόσβασης στον παράνομο ιστότοπο και προπληρωμένες κάρτες. Ταυτόχρονα, όμως, είχαν τη δυνατότητα να επηρεάζουν το αποτέλεσμα των παιχνιδιών, ενώ προσέλκυαν παίκτες που συμμετείχαν σε αυτά από κοινού με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε οικίες, επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και θυρίδες θησαυροφυλακίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Χρηματικό ποσό ύψους 68.184,10 ευρώ, 70 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 115 ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, 28 συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών 72 προπληρωμένες κάρτες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ 34 εξ αυτών παραπέμφθηκαν στον τακτικό ανακριτή. Όσον αφορά τα κατασχεθέντα πειστήρια, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10