14/08/2020 17:50:56

Εμφύλιος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη… για το Σύλλογο Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας!

ΕΤΕ: Αναπροσαρμογή προμηθειών τραπεζικών εργασιών - Media

 

Σε παρωδία συνδικαλιστικής διαδικασίας εξελίχθηκε το Συνέδριο της ΔΗΣΥΕ, η οποία είναι η συνδικαλιστική παράταξη που εκπροσωπεί τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανάμεσα στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια εκλογής του νέου επικεφαλής από τους 250 συνέδρους κι ενώ στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας πρώτος είχε αναδειχθεί ο Γιάννης Πούπκος  με 105 ψήφους, δεύτερος ο Γιώργος Αρβανίτης με 87 ψήφους και τρίτος ο Γιώργος Μότσιος με 58 ψήφους, η παρέμβαση της επί δεκαετίες συνδικαλίστριας Βασιλικής Βογιατζοπούλου τίναξε την διαδικασία στον αέρα.

Η κυρία Βογιατζοπούλου θέτοντας διάφορα διαδικαστικά ζητήματα, οδήγησε τη διαδικασία σε 4ωρη διακοπή με αποτέλεσμα ο δεύτερος στη διαδικασία Γιώργος Αρβανίτης να αποχωρήσει.

Μπροστά στον ευτελισμό της διαδικασίας οι σύνεδροι άρχισαν να αποχωρούν και αντί ο πρώτος να εκλεγεί γραμματέας οι λιγότεροι από 30 εναπομείναντες σύνεδροι επιχείρησαν να εκλέξουν νέο επικεφαλής τον τρίτο στη σειρά της ψηφοφορίας Γιώργο Μότσιο ο οποίος προέρχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η διαδικασία μάλιστα έγινε δια βοής προκειμένου να μην καταμετρηθεί ο αριθμός των παρόντων συνέδρων.  Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι πολύ πιθανό η παράταξη να οδηγηθεί σε διάσπαση ενώ η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική να περάσει στα χέρια της ΔΑΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.